Mig og min diagnose

Nå.. Nu har jeg taget en beslutning. Det er længe siden jeg sidst har skrevet her. Der oplyste jeg om hvad jeg ønskede mig aller mest til jul. Jeg kan afsløre at det ikke var noget der skete, men det er okay. Jeg slapper meget mere af i det her nu end før og det har gjort meget nemmere.

Det er ikke det, det skal handle om i dag. Det er noget helt andet. Jeg skal fortælle om min diagnose.

Jeg har skrevet om dele af min opvækst i del 1, del 2 og del 3. Hvis man er rigtig dygtig, så er den ret synlig i de tekster. Det er noget jeg senere har fundet ud af og ikke noget jeg har vidst på daværende tidspunkt.

Jeg har egentlig været bange for at skulle dele min diagnose. Jeg sagde jeg ikke var klar til det. Det er egentlig underligt. Det kan jo være fuldstændigt ligegyldigt hvad jeg fejler. Det var det bare ikke for mig. Jeg tænkte “hvad nu hvis de ikke længere kan lige mig?” “hvad nu hvis jeg ikke er god nok længere?” Jeg havde mange flere tænker, men det omhandlede alt sammen frygten for hvad omverdenen vil sige. Sådan skal det ikke være. Det er ikke omverdenen der er vigtigst i mit liv. Det er mig. Og Markus. Og Nala selvfølgelig. Men mig først.

Så ja. Jeg har sgu borderline. Nogen kommer det bag på. Andre knap så meget. Jeg kan ikke forklare borderline. Det må du læse dig til. Der findes 236 kendte former for borderline og så er der en masse andre. Så sæt mig endelig ikke i en bås med andre der har det. Nogle ting kan jeg relatere til, andre ting kan jeg ikke, og så er det meget nemmere helt at lade vær.

Jeg er nået dertil med min diagnose, at det jeg egentlig er ligeglad med hvad andre tænker. Kan de lide mig er jeg glad. Kan de ikke, er det bare ikke nogen der skal have min tid og energi alligevel. Sådan ville det jo også have været hvis jeg ikke havde det.

Det er en proces. Jeg lærer stadigvæk. Jeg ved stadigvæk ikke hvem jeg er eller hvad det her helt går ud på, men mine små indlæg kommer fremover til at omhandle min hverdag med borderline.

Ja, så fik vi hvis det på plads. Kunne du tænke dig at læse mere om borderline, kan du læse om det her eller google dig frem.

//Camilla Sparre

Leave a Reply