Kære mænd

Kære mænd.
Normalt skriver jeg ikke noget, der som sådan ligger i jeres interesse. Jeg skriver for det meste til det kvindelige køn. I dag er en anden dag. I dag har jeg en historie til jer.
Jeg vil gerne sige først og fremmest at jeg ikke mener noget ledladende ved det jeg skriver eller at jeg vil udstille nogen, eller sige at I ikke gør en god nok indsats.
I er et fantastisk køn og vi kan ikke leve med jer eller uden jer!

Som du kan se ovenfor, er mit hår ikke længere lyst med dejlige udgroninger.

Hvorfor har jeg farvet det SÅ mørkt? Jeg har egentligt tænkt på det i lang tid, gjort det nogle overvejelser et par gange, men i dag var der noget der ændrede mine tanker til handlinger.

Siden starten af mit forhold med Markus, har han sagt at jeg var virkelig flot med det mørke hår, når han så gamle billeder af mig. Det er ikke noget jeg som sådan har skænket en tanke ellers, men i dag var bare nok.

Vi går ned igennem Horsens by, vi går ind i en butik, jeg tager fat i det der viser sig at være en crop-top, hvor jeg derefter udbryder “hvor pokker er resten af stoffet” i en sarkastisk tone. Jeg er ikke vild med crop-top. Jeg tror ikke det klæder mig. Jeg er alt for tyk til det. Min søde Markus siger så “jeg synes crop-top er nice”.

Det var ganske uskyldigt. Bare ikke for mig. For med det samme siger min kvinde hjerne til mig; “Markus kan lide piger i crop-top. Markus kan ikke lide mig i det. Markus synes ikke jeg er flot. Jeg er ikke god nok til ham. Jeg er alt for tyk. Jeg er ikke pæn nok.”

Stakkels Markus. Jeg gik resten af dagen, helt nedtrykt, med kun en lille opmuntring fra genbrugsbutikken (Horsens har Danmarks største genbrugsbutik og den er helt klart et besøg værd). Jeg gik ind for mig selv da vi kom hjem. Jeg var helt og adeles ulykkelig. For i alt den tid, jeg havde gået rundt med Markus, havde jeg kigget på andre piger og tænkt ” hun kan snildt bære en crop-top. Hende der er sikkert flot i en”. Det er meget usundt for sindet vil jeg gerne lige påpege.

For da vi som sagt kom hjem, gik jeg ind på soveværelset. Og så mig selv i spejlet. Jeg græd. Jeg stod og så på alle mine fejl. Jeg stod og tænkte “Hvornår havde han egentligt sidst sagt at jeg var pæn? Synes han det egentligt mere? Hvorfor er han kærester med mig når jeg ser sådan her ud? Hvorfor er jeg ikke pæn nok til ham?”. Markus var flere gange inde og spørge om jeg var okay, eller om det var en af mine dårlige dage (han kan mærke sådan noget med det samme) – som den kvinde jeg er, sagde jeg “jeg har det fint” i stedet for at konfrontere ham, for jeg følte mig dum. Helt oprigtig dum over, at jeg kunne blive ked af det over sådan noget. Noget så dumt som mit udseende. I dag, skal vi jo omfavne det perfekte uperfekte og det at være helt normal. Så er det svært at sige høj “jeg synes ikke jeg er pæn nok”.

Jeg fik nok. Jeg tog mine bilnøgler. Kørte til Bilka og købte hårfarve. Jeg kom hjem og ville farve mit hår. Han spurgte pænt “nå så du vil farve håret? Spændende!”, med en bitter og næsten knækket stemme sagde jeg “Ja, så kan det være du synes jeg er pæn nok til dig”. Han så på mig. Helt bedrøvet. “Er det det, det hele handler om” og kom hen og omfavnede og trøstede mig. Jeg knækkede. Jeg var helt færdig. Han kyssede mig på panden og holdt mig tæt. Jeg spurgte ham hvornår han sidst havde sagt at jeg var pæn. Det huskede han ikke. Han kunne godt se hvor ondt det gjorde på mig og det gjorde ondt på ham. Jeg var stadig ked af det og usikker, men jeg var fast besluttet. Håret blev mørkt. Meget mørkt. Jeg gik ind til Markus igen, og sagde “er jeg pæn nok nu?”. Jeg fik et fantastisk svar.

“Du er altid pæn nok. Du er mere end det. Jeg er ked af at jeg ikke fortæller dig det nok, så du selv kan se det. For du er fantastisk smuk og jeg elsker dig lige meget hvilken hårfarve du har.”

Det gjorde mig glad, men det er også en lille bøn til jer, kære mænd.
Din kæreste, veninde eller datter, kan stå med de samme tanker som jeg gjorde i dag, bare på grund af en lille uskyldig sætning. Selvom du synes hun er fantastisk smuk, så er det ikke nok at du går selv med den tanke. Fortæl hende det! Ikke kun ved særlige begivenheder eller når hun ændrer sin hårfarve. Fortæl hende det på den mest kedelige mandag, at hun er det smukkeste syn du har set i dag.

Så kære mænd, kys din partner en ekstra gang eller giv din datter et ekstra kram i dag. Lad dem vide, at de er helt fantastiske smukke for dig.

 

Leave a Reply