Kære angst

Kære angst

Siden du kom for 8 år siden, har du ødelagt meget for mig.

Du har gjort mig bange for menneskemængder. Du har gjort mig bange for at elske. Du har gjort mig usikker. Du har gjort mig utryg. Du har optil flere gange givet mig lyst til at give op. Du har givet mig lyst til at dø.

Du kom en december dag. Jeg husker det tydeligt. Min krop sagde fra. Du fik magt over den. Jeg kunne ikke trække vejret. Jeg vidste ikke hvad der var galt. Jeg var slet ikke mig. Jeg mistede kontrollen. Du fik magten. Jeg følte mig helt igennem fortabt.

Du har fået mig til at græde. Til at tvivle på mig selv. Du har fået mig til at hade mig selv så voldsomt at jeg har skåret i mig selv og forsøgt på at gøre en ende på mit liv. Hele tre gange..

Du har intet godt gjort for mig.

Så derfor vil jeg blot sige.. Tak!

Tak fordi at du fandt mine svagheder, så jeg kunne arbejde med dem. Så jeg kunne få kontrol igen. Så jeg kunne være mig igen. Jeg tager godt nok piller for at holde dig nede. Det er mig der skal bestemme over min krop. Ikke dig. Når vi er rigtig uvenner så tager du styringen. Men det er okay. For jeg accepterer dig nu. Vi kan ikke sammen. Vi hader hinanden. Vi bliver aldrig de bedste venner. Men vi skal leve sammen resten af mit liv. Vi skal nok få det til at fungere. For på de her 8 år har du vist mig, hvor meget jeg kan. Hvor stædig jeg er. Hvor meget vilje jeg har. Hvor meget jeg kan få kontrollen over dig.

Og nu. Nu sidder jeg her. Juleaften. Iført nattøj, med et glas vin i hånden. DR1 kører med et af de der julespecial. Sara klipper og klister. Mor og far står med maden. Sisse er Sisse. I Skanderborg sidder Markus med sødeste Nala, som er omgivet af Markus’ søde familie. Jeg har det godt. Selvom du er her, så har jeg det godt.

Jeg ved godt du nogle gange lige skal vise dig og have opmærksomhed, men det er okay. Det er faktisk helt okay.

Glædelig jul

Leave a Reply