Fordomme

Jeg sidder til en familie fødselsdag. Det er hyggelig nok, hvor vi kommer ind på mange fine emner! Politik, nyheder osv. Et af emnerne var også JW. Jeg overhørte hvordan de forklarede for hinanden, at man kunne komme på en “sorteliste” for at undgå dem eller det er mærkeligt de render rundt og vil have folk melder sig ind i deres tro. Jeg kunne ærlig talt ikke lade være med at fnise lidt for mig selv.
Jeg studerer biblen og det har jeg det det fint med. Det er spændende og jeg får noget at vide om hvorfor de gør eller er som de er, for hold da op hvor er vi andre godt nok uvidende!
For det første findes der ingen “sorteliste” hvor du kan melde dig fra. For det andet kommer de ikke for at sige “du skal være et Jehovas vidne og følge vores tro!” Nej, de skal ud og fortælle om Gud og Jesus og om den gode nyhed om at vi alle kan få evigt liv i den nye verden hvis vi fortæller om Gud, tror på ham og følger ham og Jesus. Blandt andet i hvert fald.
Det er okay at man er uviden, det er jeg også! Men jeg synes virkelig vi skal lære ikke at komme med fakta om noget vi ikke ved. Det gælder ikke kun indenfor jw, men lige så meget andet. Lad os holde op med at være så sky overfor ting og være mere nysgerrig inden vi giver vores mening til kende, det giver et langt bedre indtryk af andre og vores generalisering og fordomme vil blive reduceret af det.
Jeg er fra Sønderjylland og jeg kan da huske at en københavner engang spurgte mig om, om han måtte se mit traktorkørekort. Undskyld men sådan har jeg altså ikke nødvendigvis bare fordi jeg er fra Sønderjylland. Ja vi har (måske nok) flere marker i Sønderjylland end i København, men derfor har vi ikke alle traktorkørekort.
Det jeg bare vil sige er at jeg synes vi skal lægge vores fordomme væk og opleve tingene selv.
Nu vil jeg hygge mig med kage og så vil jeg indtil byen og have en øl.

Leave a Reply