“All I want for Christmas”

Det største juleønske

Jeg er tit på Pinterest og søger tekster om infertilitet og gerne med humor. Jeg kan fuldt ud relatere til billedet øverst, og jeg ser det også på mange de grupper jeg er blevet medlem af nu. Vi kæmper alle en kamp, og nogle ser syner mere end andre på at der er to streger på den pind.

Det er ikke nogen hemmelighed længere at vi gerne vil være forældre. Og jeg vil da også lyve hvis jeg sagde at det ikke var mit største ønske i julegave i år. At der skulle komme to streger på en graviditetstest.

Men ikke desto mindre så er jeg jo blevet mødt med delte meninger. Efter jeg har fortalt åbent om at jeg har svært ved at få børn, har nogen da sagt “måske du skulle vente til din økonomi var bedre, du har jo alligevel en kæmpe gæld” eller “du er jo ikke stabil endnu, måske du skulle vente til du er rask”

Jeg ved godt alle de ting. Jeg ved godt det er det fornuftige valg. Jeg skriver endda også at vi ikke skal have børn før jeg har været i behandling. Det er en beslutning vi har taget. Jeg forstår bare ikke hvorfor jeg skal forsvare det, for det burde da være fuldstændig ligegyldigt for andre hvornår JEG får børn. Det er jo ikke dem der skal gå med kvalmen, tissetrangen, smerterne under fødslen (og andre tidspunkter for den sags skyld), de søvnløse nætter osv. med mit barn. Det er mig. Og Markus. Han slipper ikke.

Så selvom det hverken er fornuftigt eller særlig stabilt, så er mit største juleønske de to streger på en graviditetstest. Længere er den ikke.

Nu endte det som et helt surt opslag. Det skulle det ikke. For jeg ved andre derude kæmper en kamp. Om det er børn, sygdom, arbejde, hjem eller noget helt andet, så håber jeg virkelig at du som kæmper og kæmper, får det du inderst inde ønsker dig aller mest til jul. Du fortjener det.

Rigtig glædelig jul.

Leave a Reply